Another week, another story

9 juli 2014 - Quilchena, Canada

Hey iedereen,

Het is alweer een week geleden dat ik nog iets gepost heb hier dus was het naar mijn mening the right time to post something!

Ok, dus wat heb ik afgelopen week gedaan? Dinsdag was het shopping day. Wat betekent dat we inkopen doen (voeding) voor de hele week. Het was helaas voor een ander meisje tijd om de ranch te verlaten. We hebben haar dus eerst naar de Greyhound station gebracht (bushalte) en hebben gegeten in Boston Pizza! Bij terugkomst aan de ranch heb ik Roany nog opgezadeld en in de piste getraind. 

Woensdag 3 juli was mijn vrije dag. Ik kon niet lang slapen dus ben maar opgestaan om 8 uur. Ik heb wat in de zon gelegen en 's avonds naar de jongens gekeken in de piste die les kregen van H., de andere wrangler. 

Donderdag 4 juli was het horse spa day!! We hebben alle paarden van kop tot teen onder handen genomen! We kregen ook positief antwoord op de vraag of we naar de Calgary Stampede mochten! We hebben die avond dan ook onze tickets besteld want die gingen snel de deur uit. 

We hebben een hotel geboekt in Canmore. Ongeveer 1,5u van Calgary zodat we de ochtend nadien niet zo lang meer moesten rijden naar de Stampede. 

Zondagochtend om 9 uur zijn we vertrokken richting Calgary. Het was een lange reis. Ongeveer 10 uur hebben we erover gedaan om in Canmore te geraken. Het hotel was super! Er was een verwarmd buitenzwembad en een hottub dus daar hebben we gebruik van gemaakt. De ochtend nadien vertrokken we naar de Stampede. We stopten om te tanken en ik ging terwijl een drankje kopen. De man aan de kassa vroeg : 'Oh gaan jullie naar de Stampede?' en ik :'Ja!'. En hij antwoordde 'Je gaat het daar echt fantastisch vinden! Heel veel plezier!!'. Canadians are so friendly. 

DUSSSSS; De Stampede in 1 woord, of beter in 1 zin : 'I am born in the wrong country!' Nee seriously, het was echt geweldig! Zoveel mensen, zoveel cowboys en een grote kermis. De rodeo was echt crazy! Er waren zelfs kinderen, tussen 11 en 14 jaar die meededen aan de Junior Steer Riding. Wel, mijn kind zou later op die leeftijd toch niet op een gekke stier moeten gaan zitten hoor!

Er was ook een barrelrace ronde.Man, wat zou ik dat zo graag doen! Echt k*t dat je in Belgie gewoon bijna geen westerndingen hebt, hier is het echt paradijs.

Ik ga nu stoppen met schrijven, als iemand vragen heeft, kan je me altijd op Facebook bereiken :)

 

Liefs

Eline

Foto’s